Hvordan er forbrukere innstilt til å kjøpe møbler online?

Hvordan er forbrukere innstilt til møbelhandel på nett? Vil vi kanskje helst kjøpe vårt nye spisebord på i en lokal butikk, eller er det ok for oss å handle dem på nett.

Online handel generelt

Online handel generelt i de fleste bransjer har blitt ekstremt vanlig og vi har ikke lenger mye skepsis mot netthandel. Flere bransjer opplever at kunder ikke lenger benytter fysiske butikker når de skal handle det de trenger, og om butikker i disse bransjene ikke hadde begynt å levere varer på nett, kunne man ha opplevd enda større andel av butikker som hadde måttet stenge. Store satsingsområder blir oppgitt til fordel for nettsalg på grunn av at kundene gjerne vil handle hjemmefra. Flere butikker opplever også at kundene kommer til butikken for å sjekke produktene, eller prøve klær, for så å dra hjem og handle på nett i stedet når de vet hvordan varene er.

Kjøp av spisebord på nett

La oss se for oss at vi ønsker å prøve oss på kjøp av spisebord på nett. Det er veldig enkelt, med et lite søk på nett, å finne et stort utvalg av spisebord i alle farger og fasonger. Uansett hva vi vil ha, så kan vi finne leverandører på nett som tilbyr dette. Noen av leverandørene vi får treff på, er de samme kjedene vi har vært vant til å handle hos fysisk tidligere. Mange har følt et stort behov for å kunne se møblene for seg når de handler, og dermed foretrekker en fysisk butikk, men i og med at du i fysiske butikker også opplever oftere og oftere at de ikke har møblene på lager, må du gjerne også i butikken bestille fra en katalog. Når nettkjøp er blitt så utbredt som det er, og vi ofte opplever at vi egentlig bestiller uansett, vil det være flere og flere som handler møbler på nett.

Det er ikke lenger ekstremt stor forskjell mellom å handle i en fysisk butikk enn det er å handle på nett. I butikken kan du få en del hjelp til å finne det du vil ha, men oftere og oftere vil du oppleve i en butikk at de som hjelper deg ikke kjenner produktene spesielt godt og man får en ganske lik opplevelse av å bestille på nett som i fysisk butikk.