Kredittkort, hvordan kan det hjelpe deg?

Kredittkort har hos mange fått en negativ fokus fordi man har benyttet kortet feil og er blitt sittende med dyr gjeld. Det finnes mange fristelser i dagens samfunn og man kan lett ende opp med å bruke penger på en del ting man ikke hadde tenkt.

Det er alltid viktig å vurdere hvor mye utgifter man har før man kjøper noe, og hvis man ønsker å bruke kredittkort, så er det viktig å vurdere om man benytter kortet på en praktisk måte eller om man faller for fristelsen til å bruke det kun fordi man har det tilgjengelig.

Kredittkort ble opprinnelig lansert som et produkt som skulle hjelpe forretningsreisende for å slippe å ha med seg kontanter for å betale for alle utgifter på reisen. I stedet introduserte man et produkt som skulle gi dem muligheten til å få tilsendt en faktura en gang i måneden. Tanken var at denne skulle betales i sin helhet hver gang man mottok den, men for å tilpasse til et ønske om å kunne delbetale fakturaen, så introduserte man en kredittgrense slik at man selv kunne velge om man ønsket å utsette betalingen noen måneder. Meningen med dette var ikke at man skulle ha konstant utestående beløp på kortet, og derfor satte man en rente på denne tjenesten som var tilpasset at man kunne utsette betalingen noen måneder.

Hvordan er det meningen at man skal bruke kredittkort

Hensikten med kredittkort er fortsatt at man benytter det til å betale for produkter og tjenester man kjøper, og at man betaler fakturaen så raskt som mulig. Kortet er tilgjengelig for alle, og ikke bare forretningsreisende. Selv om det er en kredittgrense på kortet, så er renten for utestående beløp fortsatt høy. Noen få kredittkort er tilpasset slik at de nærmer seg renten til et forbrukslån, men disse krever som oftest at man kan vise til høy inntekt og lite gjeld. I utgangspunktet har de fleste kredittkort fortsatt ganske høy rente. Men hvis man kjøper varer og produkter for kortet er det vanligvis gebyrfritt og rentefritt for forbrukeren. Derfor kan du faktisk låne penger på et kredittkort for kjøp av produkter og tjenester frem til fakturaen forfaller uten at dette koster noe så lenge du betaler når du får fakturaen.

Spar penger ved å bruke kredittkort

De forskjellige tilbyderne av kredittkort har vanligvis tilbud om rabatter eller cashback for forskjellige produkter eller tjenester. Hvis man benytter kredittkort riktig, så kan man derfor spare penger. Ved å velge et kredittkort som gir deg rabatter på produkter du ville kjøpt uansett, så kan du spare penger ved å benytte kortet i stedet for å kjøpe de samme varene eller tjenestene uten å benytte kortet. Du betaler ingen gebyr og ingen rente, og dette er derfor en måte å spare penger på. Men med en gang du utsetter deler av fakturaen eller tar ut kontanter, så koster kortet penger for deg å bruke. Kortutstederne ønsker at du skal benytte tjenestene de tar betalt for i tillegg til at du velger dem for å spare penger på produktene du ønsker å kjøpe.

Kredittkort mobil

Kan man benytte kredittkort som forbrukslån

Det finnes noen kredittkort som gir nesten like bra rente som du vil få for et forbrukslån, men i dag stilles det ganske strenge krav for å få et slikt kredittkort. Man kan få renter på et kredittkort ned til rundt 20%, og i noen tilfeller kan renten på et forbrukslån også strekke seg i denne retningen. I så tilfelle vil ikke kredittkortet være stort dyrere å benytte enn et forbrukslån.

Kredittkort på reise

Mange kredittkort gir deg fordel på reise. Spesielt kan du hos de fleste tilbyderne få gratis reiseforsikring om du benytter kortet for å betale for mesteparten av reisen.

Vi anbefaler at du sammenligner kredittkort hos norskkreditt før du eventuelt velger hvilket kredittkort du ønsker å gå for. Lykke til!