Følger ved bruk av dårlig tilpassede skøyter

Skøyter kan bli slitt og gamle på samme måte som sko og klær. Mange benytter seg av gamle skøyter når de tar turen innom skøytebanen da mange ikke tenker over fordelene med at skøyter er tilpasset og i orden.

De fleste har vært med på skøytebanen med skolen, og har i den forbindelse fått skøyter fra sine storesøsken, eller foreldrene har bidratt med et nytt par hvis de ikke har hatt tilgang på brukte skøyter. Mange foreldre er ikke alltid forberedt på utgiftene forbundet med å ha barn, og man finner derfor måter man kan spare på de utgiftene man opplever i forbindelse med barna. Man benytter de skøytene man har tilgang på uten å nødvendigvis helt tenke over hva det betyr for barna.

Selv om man tenker at det viktigste er at barna kan delta på aktivitetene som skolen arrangerer, så vil ikke barna bli motivert til å gå på skøyter en annen gang hvis skøytene de benytter ikke er komfortable. I stedet kan de ende opp med å se på som skøyter som et nødvendig onde de må delta på for å komme gjennom skolegangen. I stedet for å gi barna et dårlig inntrykk av hva det betyr å gå på skøyter, så kan man heller gi dem en positiv opplevelse på skøytebanen. Det kan også motivere dem til å ta opp dette som en hobby. Ved å skaffe dem utstyr som gjør at de føler seg vel på skøytebanen og som hjelper dem å prestere slik de ønsker, så kan man oppnå at barna ønsker å bli enda bedre og kanskje vil de til og med ønske å delta i konkurranser eller stevner i ishockey eller lengdeløp.

Gnagsår

Hvis man benytter seg av skøyter som ikke er tilpasset foten til den personen som skal bruke dem, så kan det gjøre at skøytene ikke sitter som de skal. Når foten ikke sitter som den skal i skøytene, så vil man ikke bare oppleve at det er vanskelig å holde balansen, men man kan også utvikle gnagsår på føttene. Med gnagsår, så kan det raskt bli en smertefull opplevelse å gå på skøyter. Hvis barna får vonde føtter så vil ikke en tur på skøytebanen bli noen spesielt hyggelig opplevelse for noen. I tillegg til å være en ubehagelig og smertefull opplevelse å gå på skøyter med gnagsår, så vil det også ta en del tid før man blir kvitt gnagsår, og det kan gjøre at man ikke kan bli med på skøytebanen neste gang.

Smerter i legger og føtter

Skøyter i dag er tilpasset foten slik at det skal bli en bedre opplevelse å ha dem på enn man kunne forvente for noen tiår siden. I dag har man støtte for ankler og legger slik at skøytene skal være behagelige å bruke selv om man ikke er spesielt bevandret i sporten. Man finner skøyter som er tilpasset de behovene du måtte ha og som passer til ditt bruk. Ikke alle ønsker å delta på stevner eller konkurranser når de går på skøyter. Noen bruker dem kun for å delta på rekreasjonsaktiviteter.

Skøyter på isen

Dårlig feste i isen

Når man benytter seg av gamle og slitte skøyter, så vil man oppleve at skøytene ikke får det festet i isen som er nødvendig. For at man skal få den fremdriften og kontrollen som man ønsker på isen, så må skøytene være velholdte og skarpe. Nyere skøyter leveres preparert slik at du kan få den effekten du ønsker med en gang du prøver de nye skøytene du har kjøpt.

Vedlikehold

Om skøytene er gamle eller om du har investert i nye, så vil de uansett fungere best når man har utført nødvendig vedlikehold på dem i henhold til behov.