Nettapotek vil bryte vaner

Internett åpnet opp døren for potensielt helt nye typer apotek, nettapotekene. Vi som kunder har vært vant til de tradisjonelle apotekene og handler fremdeles mye av apotekvarene våre i fysiske apotek.

Det er nesten som en vane at vi går innom et apotek når vi skal hente ut resepter eller trenger medisiner hvis vi eller noen i familien er forkjølet.

Dette kommer nok til å forandre seg mye på kort tid. Vi er vanemennesker, men så fort vi venner oss til å bestille reseptbelagte medisiner fra nettapotek er nok vanen snudd. Vi er allerede blir godt vant med E-resepter og hadde nok ikke forventet å få noe annet etter et legebesøk i dag.

Når vanen er snudd

Vi sender meldinger over internett til fastlegen om fornyelse av legemidler og eventuelle nye legetimer.

fornyelse av legemidler

Videre sjekker vi på helsenorge.no om vi har resepter liggende klare eller om vi trenger nye. Nettapotek med kjøp av legemidler på nett er det siste og helt naturlige skrittet å ta det videre.

Når vi blir vant å kjøpe reseptbelagte medisiner på nettapotek så vil det jo selvfølgelig være helt naturlig at vi også samtidig handler ordinere apotekvarer.

Mange vil nok sjeldent gå innom fysiske apotek etter å ha handlet på denne nye måten.

Vi tar styringen selv

Som forbruker og kunde har vi nå tatt og fått mye mer kontroll over våre egne medisiner og legemidler enn vi tidligere hadde.

forbruker

Det vil si, vi har bedre oversikt og kan selv sjekke hele døgnet om vi har gyldige resepter eller er tom. Vi kan bestille medisinen når vi selv ønsker og kan få den levert rett hjem på døren hvis vi vil.

Når vi sitter foran skjermen og skal kjøpe varene tar man seg også kanskje litt ekstra tid til å se på utvalget av de andre apotekvarene. På denne måten oppdager vi kanskje også produkter vi vanligvis ikke hadde lagt merke til hvis vi hadde gått inn på apoteket for å hente ut medisinen. Det er mulig noen leser seg opp og finner alternative produkter til de man har brukt tidligere ved for eksempel hoste eller lett kløe.

Nettapotekenes muligheter

Nettapotekenes muligheter

Vi kan altså komme til å ta mer styring over egen helse ved å kjøpe forebyggende eller pleiende produkter man finner på nettapoteket.

Vi som forbrukere kan sitte og vurdere produktene og kanskje fristes til å prøve noen ut. Da er det ganske avgjørende at nettapotekene har gode velfungerende nettsider med gode og utfyllende beskrivelser av produktene de selger.